Ana Sayfa Vergi Demir, çelik sektöründe faaliyet gösteren firmalar e-İrsaliye uygulamasına 1 Temmuz itibariyle dâhil...

Demir, çelik sektöründe faaliyet gösteren firmalar e-İrsaliye uygulamasına 1 Temmuz itibariyle dâhil olmak zorunda mıdır?

Demir, çelik sektöründe faaliyet gösteren firmalar için e-İrsaliye uygulaması zorunlu mu?

1270
0

Firmamız 01.07.2020 itibariyle E fatura ve E Arşiv fatura uygulamasına geçmiştir. (2019 ciromuz 5.000.000 üstü olduğu için) Firmamız çelik profil ve çelik sac alım satımını ve ayrıca çelik konstrüksiyon işleri yapmaktadır. Bu durumda firmamız e-irsaliye uygulamasına da geçmek zorunda mıdır?

25 milyon (2018) cirosunun altında çelik profil işi ile uğraşan mükellefiniz; geçiş hükümlerine göre Tebliğde geçen ifade ile; “e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden demir ve çelik (GTÎP 72) ile demir veya çelikten eşyaların (GTÎP 73) imali, ithali veya ihracı faaliyetinde bulunan mükellefler.” Yani düzenlenilen çelik faturaları yukarıda belirtilen Gümrük Ticaret istatistik pozisyonu koduna göre düzenleniyorsa ve e-fatura mükellefiyse e-irsaliye uygulamasına dahil olacaktır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

1 Temmuz itibariyle e-İrsaliyeye geçmek zorunda olan firmalar hangileridir?

İhracat işlemlerinde e-irsaliye zorunlu mudur?

Akaryakıt Sektöründe Faaliyet Gösterenlerin e-İRSALİYE uygulamasına geçişine dair duyuru

Önceki İçerikUlusal Bor Araştırma Enstitüsü ve Eti Maden ortam dezenfeksiyonu için bor katkılı yeni bir ürün üzerinde çalışıyor
Sonraki İçerikTürkiye’nin koster filosunu güçlendirmek için 5 yıl süresince her bir gemi için yıllık azami 3 milyon lira kredi finansman desteği verilecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz