Ana Sayfa Dünya Çekya’da Kasım 2019’da ihracat fiyatları %0,6, ithalat fiyatları %0,2 düştü

Çekya’da Kasım 2019’da ihracat fiyatları %0,6, ithalat fiyatları %0,2 düştü

650
0

Çekya’da Kasım 2019’da ihracat fiyatları %0,6, ithalat fiyatları %0,2 düştü

Çekya İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, Çekya’da ihracat fiyatları Kasım 2019’da bir önceki aya kıyasla %0,6 azaldı. Aylık ihracat fiyat endeksindeki düşüş, esas olarak ‘makine ve nakliye ekipmanları’ fiyatlarındaki %0,6’lık düşüşten etkilendi. En büyük fiyat düşüşü “kimyasallar ve ilgili ürünler” ve “esas malzemeye göre sınıflandırılan mamul mallar” da sırasıyla %1,3 ve %1,1 olarak kaydedildi. “Mineral yakıtlar, yağlayıcı maddeler ve ilgili ürünlerin” fiyatları %1,9 ve “yiyecek ve canlı hayvanlar” %0,1 arttı.

İthalat fiyatları Kasım 2019’da bir önceki aya kıyasla %0,2 oranında azaldı. Aylık ithalat fiyat endeksindeki genel düşüş üzerindeki en büyük etki, aslen ‘esas malzemeye göre sınıflandırılan mallardaki’ %0,8’lik düşüştür. Yakıtlar ve kimyasallar ve ilgili ürünler hariç ham maddelerde fiyatlar sırasıyla  1,6 ve %1,3 azaldı. “Mineral yakıtlar, yağlayıcı maddeler ve ilgili ürünler” ile “gıda ve canlı hayvan” fiyatları sırasıyla %2,1 ve %1,4 arttı.

Dış ticaret hadleri %99,6 değerine ulaştı. Dış ticaret haddinin en düşük negatif değerlerine ‘gıda ve canlı hayvanlar’ (% 98,7), ‘makine ve nakliye teçhizatı’ (% 99,5) ve ‘muhtelif üretilmiş eşyalar (% 99,6) ile ulaşıldı.


Kaynak: Çekya İstatistik Ofisi/ Link: https://www.czso.cz/csu/czso/ari/export-and-import-price-indices-november-2019
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSMMM arasında ve iş sahipleriyle olan ilişkilerinde haksız rekabet sayılan haller nelerdir?
Sonraki İçerik30.000 TL ve üzeri ihracat faturalarını elektronik olarak mı düzenlenmeliyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz