Ana Sayfa Muhasebe Çek karşılığı kullanılan kredilere istinaden ödenen komisyon giderleri hangi hesapta takip edilmelidir?

    Çek karşılığı kullanılan kredilere istinaden ödenen komisyon giderleri hangi hesapta takip edilmelidir?

    çek, tahsil, komisyon, gider, hesap, takip

    642
    0

    Faktoring şirketine vermiş olduğumuz çekler ve karşılığında gelen bedel ile komisyon faturasının muhasebe kaydı konusunda bir örnek vermeniz mümkün mü? 

    Ödenen komisyon giderleri 780 hesapda takip edilir.

    Faktoring muhasebesi konusunda Oda yayını olan Mali Çözüm dergilerinden yararlanınız. https://www.ismmmo.org.tr/Yayinlar/Mali-Cozum-Dergisi–1

     

    Satıcı firma tarafımıza Vade Farkı Kesti. Kesilen Faturaya Aynı şekilde İade Kestim. Şu şekilde kaydolur mu? 

    780-Vade Farkı 1.000,00 

    191-İnd. 180,00 

    320-Satıcılar 1.180,00 Vade Farkı 320-Satıcılar 1.180,00 780-Vade Farkı 1.000,00 391-İlave KDV 180,00 Vade Farkı İade Kesilmesi Kayıt Şekli doğru mudur?

    Olay aynı ay içinde olmuş ise bu kayıt yapılır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşyerinde SSK’lı çalışan işçi başka bir şirkete ortak olursa teşvikten yararlanmaya devam edebilir mi?
    Sonraki İçerikAylık KDV tahakkukları ayın hangi günü yapılmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz