Ana Sayfa Çalışma Hayatı Çalışanlarımız için ücretsiz izin desteğine ne zamana kadar başvuru yapmalıyız?

Çalışanlarımız için ücretsiz izin desteğine ne zamana kadar başvuru yapmalıyız?

585
0

Ücretsiz izne çıkardığımız işçiler için ilk 7 günlük maaş için kısa çalışma ödeneğindeki gibi bir hesap yaparak bir bordroya bedel yansıtılmalı mıdır?

Hayır. Nakdi ücret desteğinde 7 günlük yarım ücret uygulaması bulunmamaktadır.

Kısa Çalışma ödeneği başvurusunda bulunduk henüz iş kur tarafından bir dönüş olmadı. Çalışanlarımızın KÇÖ şartlarını taşıyıp taşımadığını bilmediğimizden KÇÖ’den yararlanıp yararlanamayacaklarını bilemiyoruz. KÇÖ şartlarını sağlamayan çalışanlarımız için olumsuz sonuçlanırsa ve çalışanlarımızın mağdur olmaması için nakdi ücret desteği başvuru süresini kaçırmamak adına nakdi ücret desteğine başvuru yapmalı mıyız?

4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesi kapsamında verilen ücretsiz izin bilgilerine ilişkin işverenler tarafından yapılan başvuru ve güncelleme işlemleri, ücretsiz iznin uygulandığı ayı takip eden ayın sonuna kadar SGK’ya bildirilir.

Ancak bu şekilde uygulamanın yürürlükte olduğu sürenin tamamlanmasından sonra izleyen ay sonuna kadar yapılan ve hak doğurucu nitelikteki başvurular en fazla bir önceki ay için yapılır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikOcak-Nisan döneminde otomobil ve hafif ticari araç satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %26,3 arttı
Sonraki İçerikMart 2020’de tavuk eti üretimi %9,3 artarken, tavuk yumurtası üretimi %2,8 azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz