Ana Sayfa İstatistik Bulgaristan’nın Kasım 2019 iş ortamı verileri arttı

Bulgaristan’nın Kasım 2019 iş ortamı verileri arttı

630
0

Bulgaristan’nın Kasım 2019 iş ortamı verileri arttı

Bulgaristan Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün yayınladığı verilere göre, Bulgaristan’da Kasım 2019’da, “toplam iş ortamı göstergesi”, inşaat ve perakende ticaretinde yaşanan konjonktürün artmasına bağlı olarak Ekim ayına kıyasla 1,2 yüzde puanı arttı.

“Endüstride iş ortamı” bileşik göstergesi, bir önceki aya göre ortalama seviyesini koruyor. Bazı yöneticiler işletmelerinin iş durumuyla ilgili gelecek 6 ay içindeki pozitif düşüncelerini yine de sürdürüyor.

Belirsiz ekonomik ortam ve işgücünün azalması, iş gelişiminin önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor.

Kasım 2019’da “inşaat sektöründeki iş ortamı” göstergesi 2.3 yüzde puanı arttı. Bu da inşaat sektöründeki girişimcilerin işletmelerinin iş durumuyla ilgili olumlu değerlendirmelerinden ve beklentilerinden kaynaklanmaktadır.

“Perakende satış iş ortamının” bileşik göstergesinde ise, perakendeci işletmelerin artan iş durumuyla ilgili değerlendirmeleri ve beklentileri sonucunda 2,7 yüzde puanı arttı. Önümüzdeki 3 aydaki satış hacmi hakkındaki tahminler daha olumlu.

“Hizmet sektöründeki iş ortamı bileşik göstergesi” Ekim seviyesini korudu. Yöneticilerin önümüzdeki 6 ay içinde sektördeki iş geliştirme tahminleri iyimser olsa da işletmelerin faaliyetlerinin önündeki en ciddi engel, sektördeki rekabet ile belirsiz bir ekonomik ortam ve işgücü sıkıntısının devam ediyor olmasıdır.


Kaynak: Bulgaristan Ulusal İstatistik Enstitüsü / Link: https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pressreleases/Economy2019-11_en_6JAGCXB.pdf
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGayrimenkulün konut veya işyeri olması satış sırasında oluşacak değer artışı hesaplamasına bir değişiklik oluşturur mu?
Sonraki İçerikYabancı çalışanlara verilen süreli çalışma izinin süresi ne kadardır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz