Ana Sayfa Çalışma Hayatı Bugün itibariyle temmuz ayına ait nakdi ücretsiz izin desteği için başvuru yapabilir...

    Bugün itibariyle temmuz ayına ait nakdi ücretsiz izin desteği için başvuru yapabilir miyiz?

    440
    0

    7252 sayılı kanundan 3 personelin tamamı için 30 gün ve 8. 9. Aylarda yararlanma hakkı olan bir işyerinde personellerden biri 20.08.2020 tarihinde istifa etmiştir. Bu personel ağustos ayındaki 20 gün için 7252 sayılı kanundan yararlanabilir mi?

    İşten ayrılan işçi için çalıştığı süre dikkate alınarak 7252 sayılı destekten yararlanması mümkündür.

    Ayın 3’üne kadar pandemi ile ilgili ücretsiz izin bildirimi yapmayı unuttum. Bugün yaptım bildirimi, personele ücret ne zaman yatar? 3’ünü geçirdik diye ödeme yapılmama durumu olur mu?

    Evet güncelleme yapılabilir.

    Bunun için https: /uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi” üzerinden yapılan başvuru ve güncelleme işlemleri, ücretsiz iznin uygulandığı ayı takip eden ikinci ayın sonuna kadar yapılması gerekmektedir.

    Ancak bu şekilde uygulamanın yürürlükte olduğu sürenin tamamlanmasından sonra izleyen ay sonuna kadar yapılan ve hak doğurucu nitelikteki başvurular en fazla bir önceki ay için yapılabilmektedir.


    Kaynak: İSMMMO

    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstifa eden personele kıdem tazminatı ödemesi yapabilir miyiz? Pandemi döneminde işe gelmeyen personeli hangi kod ile çıkış yapabiliriz?
    Sonraki İçerikYurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi 2020 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %7,46 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz