Ana Sayfa Vergi Boş bile olsa Muh-Sgk beyannamesine damga vergisi kesilir mi?

    Boş bile olsa Muh-Sgk beyannamesine damga vergisi kesilir mi?

    1014
    0

    Muh-Sgk bildirimini verirken muhtasarımızın vergi kısmı boş bile olsa beyannameye 69,70 TL damga vergisi kesiliyor. Ancak Odamızda yayınlanan seminerde damga vergisi kesilmez dendi. Vergi dairesine sorduğumuzda kesildiğini öğrendik. Doğrusu nedir?

    Boşta olsa birleştirilmiş muhtasar beyannameye 69.70 TL Damga Vergisi hesaplanır. Süresi içinde düzeltme beyannamesi verilmesi halinde DV hesaplanmaz.

    10’dan az işçisi olan mükellefim için Muh-Sgk prim hizmet belgesinde aylık vergi kesintileri 3 aylık olmasına rağmen yine de damga vergisi kesintisi yapılır mı?

    Evet her beyanname için DV hesaplanır.

    Özel inşaat Muh-Sgk için bildirim yapıldı, şifre alında. Beyannameyi nereden vermem gerekiyor?

    Tüm beyannameler (Muhsgk dahil) GİB e-beyan bdp programından verilir.

    Ev Hizmetlerinde Sigortalı Çalışanların Birleştirilmiş Muhtasar ve SGK Prim Bildirgesi uygulaması açısından Durumu

    5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında ev hizmetlerinde sigortalı çalıştırmakta iken 5510 sayılı Kanunun Ek 9 uncu maddesi kapsamına geçen işverenlere ait tahakkuklar otomatik olarak oluşturulduğundan bu işverenler Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi göndermeyecektir. Bu yöntemle oluşan tahakkuklar damga vergisine tabi değildir.

    Ancak, 5510 sayılı Kanunun Ek 9 uncu maddesi kapsamına geçmeksizin işyeri sicil numarası üzerinden ev hizmetlerinde çalışan sigortalılarını 2020/Temmuz dönemi öncesinde e-Bildirge sisteminden SGK’ya bildiren işverenler, sigortalı bildirimlerini 2020/Temmuz ayından itibaren Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi vasıtasıyla yapacaklardır.

    EK 9 başvurusu elektronik ortamda yapılmamakta olup, Sosyal Güvenlik Merkezine bizzat başvuru yapmak gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİkinci el araç ticareti yapanlarda yetki belgesi alım zorunluluğu asli işinin yanında araç alım-satımı yapacak olan şirketleri de kapsıyor mu?
    Sonraki İçerikMüşterinin kredi kartı olmadığı için 7.000 TL üzerindeki alışverişi nakit tahsil edebilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz