Ana Sayfa Vergi İkinci el araç ticareti yapanlarda yetki belgesi alım zorunluluğu asli işinin yanında...

    İkinci el araç ticareti yapanlarda yetki belgesi alım zorunluluğu asli işinin yanında araç alım-satımı yapacak olan şirketleri de kapsıyor mu?

    688
    0

    İlaç dağıtımı yapan bir firma oto alım satımı işi yapmak istiyor. İkinci el motorlu araç ticareti işi yapmak isteyenler için bir yönetmelik ve yetki belgesi şartı var. Fakat bu sadece oto galeri açmak isteyenleri mi kapsıyor? Yani KDV kanununa göre ilaç şirketi de olsak, galeri de açmasak, oto alım satım faaliyeti yaparsak binek oto alımda KDV’yi indirim konusu yapabilir miyiz? Bu konuda bir engel var mıdır?

    Vergi uygulamalarında Mükellefler alım satım yaptıkları ticari mallar veya hizmetler için ödedikleri KDV’leri aldıkları belgelere göre indirim konusu yaparlar. İş kolunun veya ticaret emtianın önemi yoktur. İkinci el araç ticareti veya başka ticaret fark etmez. Ancak ikinci el araç alım satım yönetmeliğini dikkate almanız gerekir.

     

    BENZER İÇERİKLER

    İkinci el motorlu taşıt satışında yeni dönem

    İkinci el araç ticareti yapanlar faturayı nasıl kesecek?


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTicaret Bakanlığı Yangın Söndürme Ekipmanlarında Fiyat Artışı İddiaları ile ilgili İnceleme Başlattı
    Sonraki İçerikBoş bile olsa Muh-Sgk beyannamesine damga vergisi kesilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz