Ana Sayfa Vergi Müşterinin kredi kartı olmadığı için 7.000 TL üzerindeki alışverişi nakit tahsil edebilir...

    Müşterinin kredi kartı olmadığı için 7.000 TL üzerindeki alışverişi nakit tahsil edebilir miyiz?

    701
    0

    Yurt dışındaki bir müşterinin isteği üzerine ihracat yapmak üzere ltd.şti’ne perakende satış yapan bir firmanın mağazasından takım elbise vs. alındı ve kasada peşin ödeme yapıldı. Zaten mağaza tutarı peşin alacağını veya kredi kartı ile alabileceğini belirtti. Kredi kartı olmadığı için mecburi olarak peşin ödendi. Tutar rakam 7.000 TL’nin üzerinde kasa işlemi gördüğü için bir sıkıntı olur mu?

    7.000 TL’nin üzerindeki ödemenin bankadan yapılması gerekir.

    Maliye bakanlığının kayıt dışı işlemleri önlemek için 7.000 TL’yi aşan ödemelerin banka, finans kuruluşları ve PTT aracılığıyla yapılması zorunluluğu getirdi.

    Belirlenen haddi aşan ödeme ve tahsilatların elden yapılmasına dair yasağın uygulaması 01.08.2003 tarihinde getirildi.

    Fatura almak zorunda olan birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, serbest meslek erbabı, kazançları basit usulde tespit olunan tüccarlar, defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçiler ve vergiden muaf esnaf bu uygulamaya tabiidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBoş bile olsa Muh-Sgk beyannamesine damga vergisi kesilir mi?
    Sonraki İçerikAktife kayıtlı gayrimenkul satışlarında KDV istisnası nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz