Ana Sayfa Muhasebe Borsada işlem gören hisse senetlerinin kar veya zararı hangi hesaplarda takip edilir?

Borsada işlem gören hisse senetlerinin kar veya zararı hangi hesaplarda takip edilir?

1057
0

Mali Müşavirliğini yaptığım bir şirket yatırım amaçlı olarak BORSA’da işlem gören bir şirketin hisse senetlerinden alacak. Bu hisse senetlerinde kar payı alınması durumunda kurumlar vergisi nasıl uygulanacak? Hisse senetlerinin dönemler itibariyle değerlemesinin yapılmasına kar veya zarar olarak kayıt atılmasına gerek var mı? Ve bu hisse senetleri karlı bir biçimde elden çıkartılırsa değer artış kazancı olarak Kurumlar Vergisine tabi olacak mı? Tutarlar çok büyük olduğundan birden fazla teyit etme gereği duyuyorum.

 

Elde edilen kar payları geliri 641 hesaba yazılır. 640 hesap 690 hesaba virman edilir. Kesilen Vergiler hesaplanan vergiden mahsup edilir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Borsada İşlem Gören A.Ş. Hisse Senetleri Vergiye Tabi midir?

 

 

Borsa Yatırım Fonları (ETF) (Finans ve Sermaye Piyasaları)

 

 

 

New York borsasındaki hisse senedi zararını Eurobondların satışından oluşan kardan mahsup edebilir miyim?

 

 

Önceki İçerikVefat eden çalışanımızın eşine yapacağımız bağışı gider yazabilir miyiz?
Sonraki İçerikİnşaat maliyet endeksi Aralık ayında %1,85 düştü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz