Ana Sayfa Muhasebe Bordrolu (bağımlı) çalışan SMMM emeklilik sonrası kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışmaya...

    Bordrolu (bağımlı) çalışan SMMM emeklilik sonrası kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışmaya devam edebilir mi?

    355
    0

    Ben bağımlı çalışan bir meslek mensubuyum. İş yerimin muhasebesini ben tutuyorum. Ben emekli olduktan sonra haftada 2 gün ayda 8 gün gelmek ve sigortamı da kısmi istihdam kodu 8 gün olarak göstermek istiyorum. Bu durumda benim sözleşme yapmam gerekir mi? Bir de yıllık izinlerimi nasıl belirleyeceğim ayda 8 gün çalıştığımda nasıl bir yol izlemem gerek.Bir sorum da şu ki emekli olup aynı iş yerinde çalışanların izni sıfırlanıyor mu?

    izin hakkı ve ücreti bakımından tam süreli çalışan işçilerle aynı haklara sahiptir. Farklı bir işleme tabi tutulamazlar. Yani; bir yıllık çalışma süresini doldurduğunda kısmi süreli çalışanın tam süreli çalışanlar gibi 14 gün izin hakkı vardır.(kıdemine göre izin hakkı süresi değişiklik gösterecektir.) Bu 14 günlük süre içine isabet eden kısmi süreli iş günlerinde çalışmayarak kullanırlar.
    Her çalışan is sözleşmesi yaparak çalışmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest avukatlık yapan kişi ayrıca başka bir şirkette çalışırsa Bağkur yerine SGK’lı sayılır mı?
    Sonraki İçerikApartman görevlisini işten çıkardığımızda hangi evrakları imzalatmamız gerekir?