Ana Sayfa Duyurular Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş...

Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 yılının Ocak-Temmuz döneminde %82 arttı

223
0

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi
Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı

Temmuz 2021

Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı arttı.

Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 yılının Ocak-Temmuz döneminde, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 82 artarak 741 bin kişi oldu.

Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 yılı Ocak – Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 oranında artarak 267 bin kişi oldu. Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise aynı dönemde 597 bin kişi oldu.

Öte yandan, Risk Merkezi verilerine göre, Temmuz 2021 dönemi itibariyle bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5 artış ile 21,5 milyar TL olurken, tasfiye olunacak alacakların toplam kredilere oranı 0,5 puan düşüş ile yüzde 2,3 oldu.

Bireysel kredi kartlarında tasfiye olunacak alacaklar ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 düşüş ile 6,5 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Temmuz 2021 itibariyle kredi kartı tasfiye olunacak alacak oranı son bir yılda 2,2 puan düşerek yüzde 3,6 oldu.


Kaynak: Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSGK Genelgesi 2021/30 – Beş Puanlık İndirimde Türkiye Geneli Borç Sorgusu Uygulama Dönemi Başlangıç Değişikliği
Sonraki İçerik2020 yılında kuru fasulye üretiminde Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz