Ana Sayfa Duyurular 2020 yılında kuru fasulye üretiminde Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı

2020 yılında kuru fasulye üretiminde Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı

432
0

TARIM VE ORMAN BAKANI DR. BEKİR PAKDEMİRLİ:

“KURU FASULYE ÜRETİMİNDE CUMHURİYET TARİHİNİN REKORUNU KIRDIK. BU TARİHİ ÜRETİMDE BİTLİSLİ ÇİFTÇİLERİMİZİN PAYI BÜYÜK”

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, kuru fasulye üretimine yönelik yapılan çalışmalar ve verilen desteklerin sonuç verdiğini belirterek, “Türkiye’nin kuru fasulye üretimi yıllar itibarıyla katlanarak arttı. 2020 yılında üretimde cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı” dedi.

SON 18 YILDA BİTLİS’İN KURU FASULYE ÜRETİMİNDE 60 KAT ARTIŞ YAŞANDI

Türkiye fasulye üretiminin yüzde on ikisini üreterek 2002 yılında ellinci sıradan 2020 yılında üçüncü sıraya yükselen Bitlis’te, kuru fasulye hasadı yapan çiftçi Veysi İşler ile telefonda görüştü. Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Bitlis Tarım ve Orman İl Müdürü Rıfat Çelik ile Ahlat Ziraat Odaları Başkanı Necat Demirden’le konuşan Bakan Pakdemirli kendilerini tebrik etti.

Bu yıl Türkiye genelinde üretimi gerçekleştirilen 300 bin tonun üzerinde üretimde Bitlis’in önemli rolü olduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli, Çiftçi Veysi İşler ile konuşmasında Bitlis’e özellikle çok teşekkür eden Bakan Pakdemirli “2002’de sadece 655 ton kuru fasulye üretimi yapan bir Bitlis’ten geçen yıl 32 bin tonun üzerinde üretim yapan bir Bitlis’e geldik. Son 19 yılda yaklaşık 60 kat artış var. 2021’de de inşallah 40 bin ton üretiyor olacağız. Son 3 yıla baktığımızda yüzde 100’den fazla bir artış var” değerlendirmesinde bulundu.

BİTLİS BU SENE BEREKETİ GÖRDÜ

Tüm üretici, çiftçi ve paydaşlara bu başarılarından dolayı teşekkür eden Bakan Pakdemirli “Bu başarı üreticimizin başarısıdır. Allaha şükür Bitlis bu sene bereketi görmüş. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Bitlisli çiftçi Veysi İşler de üretimden memnun olduklarını belirterek “Bakanlığımızın desteği ile üretimi daha da artıracağız” dedi.


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 yılının Ocak-Temmuz döneminde %82 arttı
Sonraki İçerikSanayi sektöründe katma değer %40,5 oranında arttı, böylece sanayi sektörü yılın ikinci çeyreğindeki ekonominin genelindeki büyümeye %7,5 puan katkı yaptı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz