Ana Sayfa Muhasebe Birden fazla şantiyesi olan firmalar tek MUHSGK beyannamesi verebilir mi?

    Birden fazla şantiyesi olan firmalar tek MUHSGK beyannamesi verebilir mi?

    651
    0

    Müteahhit firmanın Merkez ve 2 adet inşaat şantiyesinde çalışanları var. Tek Muh-Sgk beyannamesinde mi göndermemiz gerekir?

    Merkeze bağlı tüm dosyalar tek Muh-aphb’de bildirilecektir.

    MUHSGK Beyannamesi, SGK Bildirimleri, Sigortalı Çalışan Bilgilerindeki Hak Edilen Ücret kolonuna; SGK Tavan Tutarını aşan çalışan için SGK Prim Matrahı olan SGK Tavan Tutarı mı yazılacak yoksa Brüt Ücret Tutarı mı yazılacak ? Örnek: 30.000-TL Brüt Ücret alan bir çalışan için Hak Edilen Ücret kolonuna SGK Tavanı olan 22.072,50- mi yazılacak yoksa 30.000,00- mi yazılacak?

    Brüt tutarın tamamı yazılır. Tavan tanımlaması SGK kesintisi içindir.

    Konu ile ilgili olarak yayımlanan rehber ve kılavuzları inceleyiniz.

    https://ebeyanname.gib.gov.tr/mphb.html


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstanbul’da son 7 yılın en kurak yazına rağmen su sıkıntısı riski bulunmuyor
    Sonraki İçerikİhracata Yönelik Devlet Yardımları Kapsamında Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonundan Yapılan Ödemelere İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı 02.09.2020

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz