Ana Sayfa Vergi Bir şirkette part time olarak çalışan mali müşavir şirketin beyannamelerini gönderebilir mi?

    Bir şirkette part time olarak çalışan mali müşavir şirketin beyannamelerini gönderebilir mi?

    627
    0
    Şirketler grubunda SMMM olarak çalışıyorum. 2 ayrı şirketten 15’er gün SGK primi ödeyerek ücret almaktayım. Şirketlerden herhangi birinin beyannamelerini gönderebilir miyim?

    Şirket adına alınmış şifre ile Tam ay (30) çalışmanız koşulu ile beyanname ve bildirimleri gönderebilirsiniz. Diğer şirkette sigortalı olabilirsiniz. Ancak beyannameleri gönderemezsiniz.


    Belgemi kullanmadan (bağımlı olarak) çalıştığım firmanın ve kardeş firmanın muhasebe hizmetlerini yürütmekteyim. Kardeş firma başka bir kuruluşa satıldı ve organik bağımız bitti. Aralarında anlaşma yaparak eskiden olduğu gibi hizmet vermemi istediler ve bu sürecin kısa süreceğini belirtiler. Bu durum bir yıldan fazladır böyle ve ne zaman biteceği belirsiz. Haklı nedenle iş akdimi bitirme veya diğer firmanın işlerini yapmayı reddetme hakkımın olup olmadığı hakkında bilgi alabilir miyim?

    Muhasebe hizmeti kavramı farklı bir kavramdır. Beyanname gönderme farklı bir kavramdır.

    Belge kullanmadan meslek ifa edilmez. Böyle bir hizmet verilmesi 3568 sayılı yasa ile ilgili değildir.

    3568 SK göre mesleki unvanını kullanan bağımlı çalışan meslek mensupları sadece bordrosuna kayıtlı oldukları bir firmanın beyanname ve bildirimlerini şirket şifresi ile gönderebilirler.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYüksek ve orta-yüksek teknolojili sanayi ürünlerinin üretimi ile ilgili düzenlenen kağıtlarda damga vergisi istisnası
    Sonraki İçerikTamamı kamu bankalarından oluşan kamu sektörünün kısa vadeli borcu 2019 yıl sonuna göre % 3,3 oranında arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz