Ana Sayfa Haberler BES’e nakit desteği

BES’e nakit desteği

975
0

Bireysel Emeklilik Sisteminde Devlet Katkısı Hakkında Yönetmelik’te değişiklik yapar düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenleme ile artık otomatik olarak BES’e dahil olana çalışanlar da devlet katkısının belirli tutarlarını nakit alabilecek.

Gönüllü BES’te devlet katkısı katılımcıların hesabına nakit olarak yatıyor ancak çalışanların sisteme otomatik olarak kaydedildiği Otomatik BES’te devlet katkısı taahhüt ediliyor ancak emekli olunca tutar hesaba geçiyordu.

Yapılan düzenleme ile Otomatik BES’te de devlet katkısı BES’teki devlet katkısını hakediş süreleri gözönüne alınarak belirli tutarlarda çalışanın hesabına nakit olarak yatacak.

Buna göre taahhüt edilen devlet katkısı tutarları, çalışanın taahhüt hesabında, taahhüt edilen tutarların hak kazanma oranlarına göre nakden ödenecek kısımları ise çalışanın nakit hesabında takip edilecek.

Yani iki aynı hesap açılacak.

Nakit devlet katkısı alınmasına hak kazanılması ise şu şartlarda gerçekleşecek.

1) Üçüncü yılı ile altıncı yılı arasında, çalışanın devlet katkısı hesabındaki tutarın yüzde seksen beşi taahhüt olarak kayıt altına alınacak, yüzde on beşi nakit hesabına ödenecek.

2) Altıncı yılı ile onuncu yılı arasında, çalışanın devlet katkısı hesabındaki tutarın yüzde altmış beşi taahhüt olarak kayıt altına alınacak, yüzde otuz beşi nakit hesabına ödenecek.

3) Onuncu yılından itibaren, çalışanın devlet katkısı hesabındaki tutarın yüzde kırkı taahhüt olarak kayıt altına alınacak, yüzde altmışı nakit hesabına ödenecek.

Sertifikanın emeklilik hakkının kullanılarak ya da vefat veya maluliyet nedeniyle sonlandırılması halinde ise çalışanın devlet katkısı hesabındaki tutarın tamamı nakit hesabına ödenecek.

Hesaplamalar, her bir sertifika için ayrı ayrı yapılacak.

 


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikAylık en yüksek reel getiri Devlet İç Borçlanma Senetleri’nde oldu
Sonraki İçerikÖzel ders alan öğrencilere kesilecek serbest meslek makbuzunda stopaj olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz