Ana Sayfa Muhasebe Özel ders alan öğrencilere kesilecek serbest meslek makbuzunda stopaj olur mu?

Özel ders alan öğrencilere kesilecek serbest meslek makbuzunda stopaj olur mu?

2812
0

…Akademik özel ders verme faaliyet (temel, orta ve yükseköğretim düzeyinde bire bir eğitim) konusu ile açılan işyeri, vergi mükellefiyeti bulunmayan öğrencilere özel ders vermekte. Elde edilen gelir Serbest Meslek Kazancı olduğu kesin. Bunu İzmir vergi dairesinin vermiş olduğu 84098128 -120.04-450 sayı 30.07.2013 tarihli özelgeden anlıyoruz.

Serbest meslek kazancı elde ettiğine göre serbest meslek makbuzu keseceğimizden tevkifat uygulayacak mıyız? Ve tevkifat oranı ne? Ki karşı taraf vergi mükellefi olmayan öğrenci. Hizmeti alan öğrenci olduğuna göre Vergi mükellefi olan velisine kestiğimiz de vergi tevkifatı uygulaması ne kadar doğru?
(06.12.2018)

 

GV ve KV mükellefi olmayanlara düzenlenecek serbest meslek makbuzunda GV stopajı yapılmaz Makbuz, Hizmet bedeli + KDV olarak düzenlenecek

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

Serbest meslek makbuzu muhtasar beyannamede hangi kod ile bildirilecektir?

 

E-Serbest meslek makbuzu zorunluluğu ne zaman başlıyor?

 

Defter Beyan sisteminde belge bilgisi alanındaki “Serbest Meslek Makbuzu“ ile “Serbest Meslek Makbuzu (POS)” belge türleri arasında nasıl fark vardır?

 

e-Serbest Meslek Makbuzu gib portal’dan gönderilebilir mi?

 

Logo START ön muhasebe programı- Alınan Serbest Meslek Makbuzu Girişi eğitim videosu

 

e-serbest meslek makbuzu süreci nasıl işler?

 

Serbest Meslek Makbuzunu Kimler Düzenler?

 

Avukatlık Ücretinin İadesi Durumunda Önceden Kesilen Serbest Meslek Makbuzu İptal Edilebilir mi? KDV Düzeltilebilir mi?

 

Serbest Meslek Makbuzu Nasıl Hesaplanır?

 

 

Önceki İçerikBES’e nakit desteği
Sonraki İçerikAvrupa Birliği ‘Çalışma Ajansı’ kurulacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz