Ana Sayfa Duyurular Bağımsız Denetçilere Yönelik Sürekli Eğitim Programları Düzenleme Usul ve Esaslarında Değişiklik Yapıldı

Bağımsız Denetçilere Yönelik Sürekli Eğitim Programları Düzenleme Usul ve Esaslarında Değişiklik Yapıldı

396
0

KGK

Bağımsız Denetçilere Yönelik Sürekli Eğitim Programları Düzenleme Usul ve Esaslarında Değişiklik

Sürekli Eğitim Programları Düzenleme Usul ve Esaslarında yapılan değişiklik yayımlanmıştır.Kurumumuz tarafından 22/12/2017 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe konulan “Bağımsız Denetçilere Yönelik Sürekli Eğitim Programları Düzenleme Usul ve Esasları”nda değişiklik yapılmıştır.

Sürekli eğitim programları onaylanan kuruluşlar yüz yüze eğitimleri Covid-19 salgını nedeniyle, belirli bir dönem hiç gerçekleştirememiş veya çok sınırlı olarak gerçekleştirmektedirler. Bu süreç bağımsız denetçilerin sürekli eğitim yükümlülüklerini tamamlamalarını büyük oranda zorlaştırmaktadır. Söz konusu salgın sürecindeki belirsizlik de dikkate alındığında bağımsız denetçilerin sürekli eğitim yükümlülüklerini tamamlayabilmelerine alternatif bir imkan sunabilmek amacıyla mevcut durumda Etik Kurallar ve Kurumsal Yönetim İlkeleri konularında yürütülebilen uzaktan eğitim yöntemi konularına Muhasebe, Denetim ve Finans konularının da dahil edilmesinin faydalı olacağı kararlaştırılmıştır.

Ayrıca, onay alınan eğitim programlarında herhangi bir değişiklik bulunmasa dahi tekrar onay alınması gereken süre 1 yıldan 2 yıla çıkartılmıştır.


Kaynak: TÜRMOB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMotorlu Taşıtlar Vergisini hangi şartlarda daha az ödersiniz?
Sonraki İçerikYolcu taşıma hizmetlerinin KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde kaç uygulanacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz