Ana Sayfa Şirketler Avrupa Demiryollarında Dev Birleşme!!!

Avrupa Demiryollarında Dev Birleşme!!!

1236
0

Fransız Alstom ve Alman sanayi devi Siemens demiryolu operasyonlarını birleştiriyor.

Fransız Alstom ve Alman sanayi devi Siemens’in demiryolu operasyonlarının birleşme kararının yankıları sürüyor.

Birleşme, yeni Avrupa vizyonunu açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için sanayi alanında bir zafer olarak görülürken muhalifleri ülkenin bir stratejik değerini daha kaybettiğini savunuyor.

Fransız Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire ise Alstom’un stratejik çıkarlarını koruyacağını belirtti:
“Bu Alstom için, çalışanları ve fabrikaları için iyi bir haber. Bu Avrupa sanayisi için iyi bir haber. Alstom Siemens ittifakıyla dünyanın ikinci büyük demiryolu taşıma ve sinyalizasyon şirketini meydana getirdik.”

Siemens demiryolu bölümünü Alstom’a transfer ederken oluşacak yeni yapının yüzde 50 artı sembolik bir kaç hisse ile kontrolü Alman şirkette olacak: Siemens tepe yöneticisi Joe Kaeser de yeni şirketin Alman ve Fransız kültürünü koruyacağını belirtti:

“Yeni Siemens Alstom ortak girişimi Fransız ve Alman köklerini koruyacak. Takvim olarak da hedefimiz işlemin 2018 yılı sonunda tamamlanması yönünde.”

Yıllardır sert bir rekabet içerisinde olan iki şirket Çinli CRRC ve Japon Hitachi’nin atağa kalkmasının ardından güçlerini birleştirme kararı aldı. Bu birleşmenin en büyük hissedarı Fransız devleti olan Alstom ve Alman Siemens çalışanlarını nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Kaynak: Euronews

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikMenkul Kıymetlerin İtfası Halinde Tevkifat Nasıl Hesaplanır?
Sonraki İçerik2016 Yılında Bireysel Emeklilik Sistemindeki Katılımcı Sayısı Ne Kadar Oldu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz