Ana Sayfa İstatistik 2016 Yılında Bireysel Emeklilik Sistemindeki Katılımcı Sayısı Ne Kadar Oldu?

    2016 Yılında Bireysel Emeklilik Sistemindeki Katılımcı Sayısı Ne Kadar Oldu?

    1458
    0

    31.12.2016 tarihi itibariyle sistemdeki katılımcı sayısı 6,6 milyon kişiye, yapılan sözleşme sayısı da 7,8 milyon adede yaklaşmıştır.

    2016 yılında katılımcı sayısının %9,7, sözleşme sayısının ise %10,7 oranında artmış olduğunu göstermektedir.

    2016 sonu itibariyle yürürlükte bulunan bireysel emeklilik sözleşmeleri için 2013 yılı başından itibaren uygulanan devlet katkısı (7,0 milyar TL) ile birlikte toplam 51,6 milyar TL katkı payı ödenmiş ve katılımcılara ait fonların değeri 60,8 milyar TL’ye ulaşmıştır.

    Açıklanan tutarlara, sistemden ayrılan katılımcılar tarafından ödenen katkı payları ile anılan kişilere geri ödenen fon tutarları dahil edilmemiştir.

    2016 yılında katılımcılara ait birikimler ve devlet katkısı dahil ödenen katkı payındaki artış sırasıyla %27 ve %18 olarak gerçekleşmiştir.

    Kaynak: T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAvrupa Demiryollarında Dev Birleşme!!!
    Sonraki İçerikTürkiye’nin 2016 Yılında En Çok Çalışanı Olan Şirketleri Hangileri Biliyor musunuz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz