Ana Sayfa İstatistik Asya piyasaları haftaya düşüşle başladı

Asya piyasaları haftaya düşüşle başladı

803
0
Asya piyasaları haftaya düşüşle başladı

Pazartesi’ye düşüşle başlayan Asya borsası arka arkaya düşüş yaşadığı üçüncü seansı görüyor.

Yaşanan kaybın nedeni ise ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşı ve gelişmekte olan ülkelerin istikrar kaybeden para birimleri olduğu ifade ediliyor.

Japonya hariç en geniş endeksi oluşturan Asya-Pasifik borsasında yüzde 0,7 düşüş yaşanırken Japonya’nın NIkkei borsasında da yüzde 0,5’lik bir düşüş kaydedildi.

Türk Lirası dolar karşısında yüzde 1’lik değer kaybı görürken 6.62 seviyesinde işlem yapıldı.

OPEC ve ABD’nin yüksek petrol arzı nedeniyle petrol fiyatlarında düşüş kaydedilse de İran ile ilgili istikrarsızlık fiyatlarda aşırı değer kaybının önüne geçti ve varil fiyatı yüzde 0,4 düşüşle 77.35 dolardan işlem gördü.


Kaynak:EuroNews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER HABERLER

Çin’den ABD’ye 16 milyar dolarlık vergi hamlesi

Çin’den Orta Doğu’ya milyarlarca dolarlık kredi ve yardım paketi

Önceki İçerikTrafiğe kayıtlı araç sayısı Temmuz ayı sonu itibarıyla 22 731 759 oldu
Sonraki İçerikUmman: Petrol fiyatları yıl sonuna kadar 70-80 dolar arasında kalacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz