Ana Sayfa Muhasebe Arsa ve araziler hangi hesapta takip edilmelidir?

    Arsa ve araziler hangi hesapta takip edilmelidir?

    720
    0

    İhale karşılığı şirketimiz toprak edindi. Bu toprak daha sonra kısım kısım satılmak üzere bankadan alışı tamamlandı. Fakat kayıtlara alınırken kısım kısım satılacağı da dikkate alınarak hangi kayda almamız gerekmektedir? 

    Arsa ve Araziler 250 hesaba yazılır.

     

    Gelir vergisi mükellefi aktifinde kayıtlı olmayan kendisine ait 16 yıl önce satın aldığı arsa üzerine konut yapıp satacaktır. Arsa alım tarihi çok eski bilançosuna hangi değerle kaydedilmelidir?

    Emlak vergisi değerinden düşük olmamak şartı ile emsal değerden kayıt yapılır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSSK ve Bağ-Kur kapsamında aynı ayda çalışması olanların gün sayısının belirlenmesi
    Sonraki İçerikPersonel sağlık raporları hangi sistem üzerinden onaylanır? Onaylanmayan raporun cezası nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz