Ana Sayfa Çalışma Hayatı Aralık ayında ilk kez kısa çalışma ödeneğinden faydalanacak personellerin 7 günlük ücretini...

    Aralık ayında ilk kez kısa çalışma ödeneğinden faydalanacak personellerin 7 günlük ücretini işveren mi karşılayacaktır?

    452
    0
    01.12.2020 tarihinden itibaren ilk defa kçö başvurusu yaptığımız personellerden kçö hak etmiş olanlar için aralık ayı 24 günlük ödemeler işkur’un sisteminde gözükmektedir. Bu durumda aralık ayı için bordro düzenlenirken ilk 7 güne ait kısımla ilgili nasıl bir işlem yapılmalıdır?

    İlk 7 gün yarım ücret normal, 4a aphb 24 gün kçö, eksik gün kod 18 aphb bildirilmelidir.


    Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan ve haziran ayı sonu itibariyle normal çalışmaya döndüğünü bildiren, 9 ve 10. aylarda 7252 sayılı teşvikten faydalanan mükellef; aralık ayı itibariyle tekrar kısa çalışma ödeneği için başvurabilir mi?

    KÇÖ’de yapılan uzama nedeniyle Tekrar kısa çalışmaya başvurabilmektedirler.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAnonim Şirkette Hisse Devri
    Sonraki İçerikEkonomik güven endeksi Aralık ayında %3,5 oranında azalarak 86,4 değerine düştü

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz