Ana Sayfa Vergi Apartman yönetimine düzenleyeceğimiz 15.000 TL tutarındaki faturayı kâğıt fatura olarak düzenleyebilir miyiz?

    Apartman yönetimine düzenleyeceğimiz 15.000 TL tutarındaki faturayı kâğıt fatura olarak düzenleyebilir miyiz?

    1510
    0

    Mükellefim bir apartmana mantolama ve çatı tamir işi yapmıştır. Bu işe karşılık Apartman Yönetimine fatura kesmesi gerekiyor. KDV dahil 15.000 TL tutarında olduğu için 30.000 TL’yi aşmıyor. E-arşiv mi kesmesi gerekir yoksa kâğıt fatura kesebilir mi?

    GİB portal üzerinden düzenlenmelidir.

    Benzin istasyonu işleten bir Limited şirketiz. E-Fatura ve E-Arşiv fatura kullanıcısıyız. Araç yıkama için verdiğimiz hizmete karşılık e-arşiv faturamızı haftalık toplu olarak Muhtelif Müşteriler adı altında kesebilir miyiz?

    Fatura mal ve/veya hizmetin teslim ve ifasında veya öncesinde düzenlenmelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikElektronik haberleşme sektöründe 2020 yılının ilk çeyreğinde 17,6 milyar TL gelir elde edildi
    Sonraki İçerikSGK’ya göre işyeri, işyerine bağlı yer, eklenti, araçlar kavramları nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz