Ana Sayfa Güncel Aday Çırak ve Çıraklar ile İşletmelerde Mesleki Eğitim Gören Öğrencilerin Ücretlerine Yapılan...

Aday Çırak ve Çıraklar ile İşletmelerde Mesleki Eğitim Gören Öğrencilerin Ücretlerine Yapılan Devlet Katkısı Ödemelerinin Süresi Uzatıldı!!!

1420
0

05.06.1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun geçici 12’nci maddesi uyarınca aday çırak ve çıraklar ile anılan Kanunun 18’inci maddesine göre işletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya tamamlayıcı eğitime devanı eden öğrencilere ödenebilecek en az ücretin; yirmiden az personel çalıştıran işletmeler için üçte ikisinin, yirmi ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler için 1/3’nin, 25.08.1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun 53’üncü maddesinin üçüncü fıkrasının (B) bendinin (h) alt bendi için ayrılan tutardan Devlet katkısı olarak ödenmesine ilişkin süre, 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonuna kadar bir eğitim ve öğretim yılı uzatılmıştır.

Kararı İncelemek İçin Tıklayınız

Kaynak: Resmi Gazete (20.10.2017 – 30216)

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikOkul Aile Birlikleri Özel İşveren Olarak Kabul Edildi!!!
Sonraki İçerikKimler Yeminli Mali Müşavir Olabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz