Ana Sayfa Haberler AB’den Google’a rekor ceza

AB’den Google’a rekor ceza

865
0

Avrupa Birliği Komisyonu, çevrimiçi reklamcılık alanındaki egemen konumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle Google şirketine 1.5 milyon euro ceza kesti.

Cezanın gerekçeleri arasında yayıncıların arama sonuçları sayfalarına rakip firmaların reklamlarının yerleştirilmesine izin verilmemesi, en fazla kar getiren alanların Google’ın kendi reklamları için ayrılması için arama sonuçları sayfalarını zorlama ve rakiplerinin reklamlarının yayınlanmasına yönelik değişikliğe gitmeden önce Google’dan yazılı izin istenmesi gibi unsurlar yer alıyor.

Böylece AB son iki yılda Google’a üçüncü kez ceza kesmiş oldu ve kesilen cezaların tutarı 8.2 milyon euroya ulaştı.

Şirketin küresel ilişkiler departmanının başkanı Kent Walker konuyla ilgili olarak ‘’Komisyon’un endişelerini gidermek amacıyla ürünlerimizde geniş çaplı değişiklikler yaptık. Önümüzdeki aylarda, Avrupa’daki rakiplerimize karşı daha şeffaf olmak için ilave değişiklikler yapıyor olacağız.’’ Açıklamasını yaptı.

Geçen sene AB rekabet kurumu, rakiplerini engellemek amacıyla Android sistemini kullandığı gerekçesiyle Google’a 4.34 milyon dolar ceza kesmişti.

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2019 Yılında uygulanacak engelli gelir vergisi indirim tutarları nedir?
Sonraki İçerikBayram ikramiyesi nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz