Ana Sayfa Dünya ABD’de kişisel gelir Kasım 2019’da %0,5 arttı

ABD’de kişisel gelir Kasım 2019’da %0,5 arttı

591
0

ABD’de kişisel gelir Kasım 2019’da %0,5 arttı

Amerika Birleşik Devletleri Ekonomik Analiz Bürosu’nun yayınladığı verilere göre, ABD’de kişisel gelir, Ekim ayında %0,1 oranında arttıktan sonra Kasım ayında da %0,5 oranında arttı. Kişisel gelirin en büyük bileşeni olan ücret ve maaşlar, Ekim ayında %0,5 artarken Kasım ayında %0,4 arttı.

Güncel dolar bazında net kişisel gelir (NKG), vergi sonrası gelir, Ekim ayında bir değişiklik olmadan Kasım ayında %0,5 arttı.

Vergiler ve enflasyona göre ayarlanan reel net kişisel gelir (NKG), Ekim ayında %0,2 azalarak Kasım ayında %0,4 arttı.

Fiyat değişikliklerine göre ayarlanan reel tüketici harcamaları (RTH), Ekim ayında %0,1 oranında arttıktan sonra Kasım ayında %0,3 oranında arttı.

Kişisel tasarruflar ise Kasım ayında %7,9 oldu.


Kaynak: Amerika Birleşik Devletleri Ekonomik Analiz Bürosu / Link: https://www.bea.gov/news/blog/2019-12-20/personal-income-and-outlays-november-2019
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYabancı personeller SGK teşviklerinden faydalanabilir mi?
Sonraki İçerikAvukatlık stajının süresi ne kadardır ve kimin yanında staj yapmak zorundadırlar?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz