Ana Sayfa Ülkeler ABD’de İşsizlik Son 17 Yılın En Düşük Seviyesine Ulaştı!!!

ABD’de İşsizlik Son 17 Yılın En Düşük Seviyesine Ulaştı!!!

1201
0

2000 yılından bugüne kadar ABD’de işsizlik oranı %4,2 ile en düşük seviyeye indi. Enflasyon açısından önemli olan ortalama saatlik ücretler ise %0,5 arttı.

Amerika Çalışma Bakanlığı resmi raporlarına göre tarım harici sektörlerde 2017 yılı Eylül ayında 33 bin kişilik istihdam kaybı yaşandı.  İstihdam kaybında Harvey ve Irma kasırgalarının etkili olduğu belirtilirken, özellikle restoran sektöründe 105 bin çalışanın işini kaybetmesi dikkati çekti.

Fed’in enflasyon açısından dikkatle izlediği ortalama saatlik ücretler ise 2017 yılı Eylül ayında aylık %0,5 yükselerek %0,3 seviyesindeki artış beklentisini aşarken, yıllık ücret artışı %2,7’den %2,9’a çıktı. Söz konusu dönemde, iş gücüne katılım oranı %62,9’dan %63,1’e yükseldi, haftalık ortalama çalışma saati ise 34,4 ile önceki ayki seviyesini korudu.

Kaynak:Fortune Türkiye

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikALSTOM ve SIEMENS Birleşecek mi?
Sonraki İçerikFord Otomotiv Hakkında Bilmedikleriniz !

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz