Ana Sayfa Şirketler Ford Otomotiv Hakkında Bilmedikleriniz !

Ford Otomotiv Hakkında Bilmedikleriniz !

1101
0

23 YILDIR FORTUNE 500 LİSTESİNDE

23 yıldır Fortune 500 listesinde bulunan Ford otomobil ve otomobil-motor parçaları alanında faaliyet göstermektedir.

201 BİN ÇALIŞANI VAR

Dünya çapında 201 bin çalışanı bulunan Ford’un merkezi ABD’nin Michigan eyaletine bağlı Dearborn ilçesindedir. 22 Mayıs 2017 itibariyle CEO’su Jim P. Hackett’dır.

2016 GELİRİ TAM 151 MİLYAR 800 MİLYON DOLAR

Ford’un bir yıllık geliri 151 milyar 800 milyon $; yıllık gelir artışı ise yüzde 1,5’tır.

VARLIKLARI 238 MİLYAR DOLAR

Ford’un varlık değeri ise 237 Milyar 951 milyon $’ dır ve 31 mart 2017 tarihi itibariyle de piyasa değeri 46,349$’ dır.

2016 YILI ÇOK PARLAK GEÇTİ

Ford 2016 yılında en iyi ikinci yılını yaşadı. Ford geçen yıl etkileyici kazanç ve iyi işleyen bir nakit akışı elde ederek 11 yeni modelini piyasaya sürdü.

BİR YILDA TAM 4,5 MİLYAR DOLAR KAR ELDE ETTİ

Ford’un bir önceki yıl verilerine baktığımızda ise yaklaşık olarak 4 milyar 596 milyon dolarlık kar elde ettiği görülmektedir.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SAVAŞINDA FORD’DA VAR

Ford gelecek 5 yıllık planlamasında 13 yeni elektrikli otomobil modelinin yer aldığını belirtti. Buna ek olarak bağlantı ve hareketlilik yatırımlarını 2 katına çıkarmayı hedefleyerek; tamamlayıcı olarak Ford Akıllı Hareket sistemini piyasaya sürmeyi hedefliyor.

2021 YILINDA TAMAMEN SÜRÜCÜSÜZ OTO GELİYOR!

Ford, yerli rakibi GM gibi, otonom teknolojilere yatırım yaparak 2021 yılına kadar tamamen özerk bir teknolojiye sahip bir modele sahip olmayı planlanıyor.

Kaynak: Fortune

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikABD’de İşsizlik Son 17 Yılın En Düşük Seviyesine Ulaştı!!!
Sonraki İçerikTHY, Türkiye-ABD ve ABD-Türkiye Bilet Değişiklik ve İadelerini Ücretsiz Yapacak!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz