Ana Sayfa Şirketler ALSTOM ve SIEMENS Birleşecek mi?

ALSTOM ve SIEMENS Birleşecek mi?

1478
0

Avrupa’nın 2 büyük şirketi Alstom ve Siemens demiryolu faaliyetlerinde birleşmek için görüşmelere başladığını duyurdu.

Fransız hızlı tren üreticisi Alstom ve Alman sanayi şirketi Siemens’in yönetim kurulları Salı günü birleşme için ilk adımı atmak üzere bir araya geldi.

Her iki şirketin bu alandaki pazarının, ürünlerinin ve teknolojilerinin birbirini tamamlar nitelikte olması şirketlerin hem hissedarları hem de müşterileri için olumlu sonuçlar doğuracağı öngörülüyor. Alstom’un en büyük hissedarı olan Fransız hükümetinin bu birleşmeyi olumlu karşıladığı belirtiliyor.

Siemens’in sermaye artırımı sonrasında Alstom hisselerinin yüzde 50’sine sahip olması bekleniyor. Birleşmenin sonucunda her iki şirket demiryolu sektöründe toplam 16 milyar dolarlık gelir elde etmeyi planlıyor.

İki rakip firmanın birleşmesinin altında demiryolu alanında Avrupa’nın en büyük şirketi olmak ve dünya lideri Çinli CRRC’yle rekabet etmek yatıyor.

Kaynak: Euronews

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2017 Yılı Eylül Ayında Otomotiv İhracatı %11 Arttı!!!
Sonraki İçerikABD’de İşsizlik Son 17 Yılın En Düşük Seviyesine Ulaştı!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz