Ana Sayfa Ekonomi ABD ile yaşanan krizin ardından Türk heyeti Washington’da

ABD ile yaşanan krizin ardından Türk heyeti Washington’da

821
0

ABD ile yaşanan krizin ardından Türk heyeti Washington’da

Ankara, Rahip Andrew Brunson davası ve akabinde ABD Hazine Bakanlığı tarafından iki Türk bakana getirilen yaptırım kararıyla çalkantılı sürece giren ilişkilerin onarılması için ABD’ye bir heyet gönderdi.

Türk heyetin, Ankara Washington hattında yaşanan gerginliğin düşürülmesi ve sorunların çözümünü ele alması öngörülüyor.

Dışişleri, Adalet ve Maliye Bakanlıklarından toplam 9 kişinin yer aldığı heyete Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlık ediyor.

Türk heyeti Washington’da ilk olarak ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan ile görüşecek.

Mutabakat sağlandı iddiası

Taraflardan, iki ülke arasında diplomatik diyaloğun ve yapıcı tutumun devam ettirilmesi konusunda karşılıklı memnuniyet açıklamaları yapılmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Singapur’da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ABD’li mevkidaşıyla yüz yüze bir görüşme gerçekleştirmişti.

Bakan Çavuşoğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Sorunların çözülmesi için bundan sonraki süreçte de yakın iş birliği, diyalog içinde yakın çalışma konusunda mutabık kaldıklarını” ifade etmişti.

Pompeo ise ev hapsinde tutulan Rahip Andrew Craig Brunson meselesinde yaşanan gerginliğe rağmen ABD ve Türkiye’nin değerli ortaklar olduğunu dile getirmiş, zorluklara rağmen yakın ve birlikte iyi çalışabilen ABD ve Türkiye’nin, NATO ittifakı çatısında ve diğer mevzularda bir arada çalışmayı sürdüreceğini kaydetmişti.


Kaynak:EuroNews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikOtomatik katılımlı BES sözleşmeleri kapsamında çalışanlar ek katkı payı ödemesi yapabilirler mi? (Düzenli yatırılan katkı payının dışında)
Sonraki İçerikİsrail ile Hamas arasındaki müzakerelerde sona doğru

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz