Ana Sayfa Ekonomi İsrail ile Hamas arasındaki müzakerelerde sona doğru

İsrail ile Hamas arasındaki müzakerelerde sona doğru

769
0

İsrail ile Hamas arasındaki müzakerelerde sona doğru

İsrail ile Hamas arasında yürütülen müzakerelerin ‘ileri aşamada’ olduğu ve ay sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas’ın Başkan Yardımcısı Halil el Hayya, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde ve Mısır’ın arabuluculuğunda yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini dile getirdi.

Hayya, “Müzakerelerde ileri aşamadayız ve umarım iyi bir netice alınız. Şu anda yapılması gereken sınır hattı boyunca bizimle Siyonist düşman arasında sükunetin sağlanması” ifadesini kullandı.

BM ve Mısır’ın aracılığıyla yürütülen müzakereler neticesinde varılacak olası anlaşma, ay sonunda kamuoyuna açıklanarak uygulamaya konulacak.

Bununla birlikte ne BM ne de Mısır, şu ana kadar taraflara sundukları söz konusu anlaşmanın içeriğini basınla paylaştı. Arabulucular sadece 2 milyon Filistinlinin yaşadığı kentte işsizliğin azaltılması ve kente ekonomik rahatlık getirecek bir proje çerçevesinde çalıştığını belirtiyor.

Arap medyasına konuşan El Hayya da “Yabancı bağışçılar Gazze’de elektrik, su, sağlık ve istihdam yaratma projeleri için yüz milyonlarca dolar para topluyor ancak bu paranın transferi için istikrara ihtiyaç var” sözleriyle bir an önce ateşkesi istediklerinin altını çizdi.

Hayya ayrıca, Gazze’de yaşanan insanlık dramını sonlandırmak ve ablukayı kırmak için Birleşmiş Milletler düzeyinde ve Arap dünyasında ortaya konan tüm çabaları ciddiyetle karşıladıklarını sözlerine ekledi. Halil el Hayya, Mısır’ın son olarak kendilerine ‘sürpriz’ bir teklif getirdiğini, ancak sunulan uzlaşı belgesine ilişkin hem kendilerinin hem de diğer Filistinli grupların mülahazalarının olduğunu belirtti.


 

Önceki İçerikABD ile yaşanan krizin ardından Türk heyeti Washington’da
Sonraki İçerikBES sözleşmelerinde Prim vb. ek ücretler için katkı payı ödemesi yapılacak mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz