Ana Sayfa Muhasebe A.Ş.Genel kurul toplantılarına vekaleten katılabilir miyiz?

A.Ş.Genel kurul toplantılarına vekaleten katılabilir miyiz?

875
0

Mükellefim olan (7 ortaklı) bir LTD şirketin ortaklarından biri 80 yaşın üzerinde, genel kurul vb tüm toplantılara katılırken, ortak olarak şirket işleri ile ilgili aval verirken çok zorlanıyor. Bu ortağın iş ve işlemlerini yapmak üzere diğer bir ortağı veya üçüncü bir kişiyi temsilci olarak atayabilir miyiz? Bu işlemi Ticaret sicilde tescil ettirmemiz gerekir mi?

Her ortağın sahip olduğu payların genel kurul toplantılarına asaleten veya vekaleten temsil edilebileceği, ehliyet kullanımından yoksun ortakların vasileri aracılığı ile genel kurullara katılımların mümkün olacağı değerlendirilmektedir.

İki ortalı A.Ş.’de müşterek imzalı temsil ve ilzama yetkili yönetim kurulu ortaklardan birine veya ikisine de ayrı ayrı yönetim kurulunun tüm işini yapacak şekilde geniş bir vekaletname verebilir mi?

Temsile yetkili yöneticilerin temsil yetkilerini vekalet yöntemi ile bir veya daha fazla kişiye devrinin mümkün olabileceği değerlendirilmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikA.Ş.’lerde 2 hissedar aynı zamanda Yönetim Kurulunda imza yetkilisi olabilir mi?
Sonraki İçerik 2021 Yılı Bina Metrekare Normal İnşaat Maliyet Bedelleri İlan Edildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz