Ana Sayfa Çalışma Hayatı İş yerinde Kovid-19 olan personeller iş kazası kapsamında mı değerlendirilir?

    İş yerinde Kovid-19 olan personeller iş kazası kapsamında mı değerlendirilir?

    Covid-19 testleri pozitif çıkan çalışanlar iş kazası meslek hastalığı kapsamında değerlendirilir mi?

    506
    0
    Bir şirketimizin çalışanlarından 3 tanesinin Covid-19 testleri pozitif çıktı. Bu durum iş kazası meslek hastalığı kapsamında değerlendirilir mi?

    Covid-19 Corona virüs hastalığı iş kazası değildir. Bu salgına yakalananlara e-işgöremezlik raporu düzenlenmektedir.

    Çalıştığım şirket beni 16/04/2020-31/05/2020 tarihinde evden çalıştığım halde 28 pandemi ücretsiz izin gösterdi. Ben ayrılmak istiyorum bu yatırılmayan sigorta primimin yatırılmasını istiyorum. Bahsettiğim olay haklı nedenle fesih imkânı veriyor mu?

    Çalıştığınız işyerinin fiili çalışmanıza uygun olmayan bildirimi var ve bu bildirimden dolayı hak kaybınız sözkonusu çalışmanız karşılığında ifadenize göre eksik ücret ve bildirim yapılmış.

    Bu durumda işkur ve sgk ya durumunuzu bildirmeniz halinde bu sorunsuz ayrılmanız cümlesine uygun olmayacaktır. Ancak yapılması gerekende budur.

    Geriye doğru bildirimlerin iptal ve düzeltme ile verilmesi ve ücretinin de tam olarak tarafınıza ödenmesi gerekmektedir. Burada hem işçinin hemde devletin prim kaybı bulunmaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAyın tamamında kısa çalışma ödeneği alan bir personel için işveren ayrıca ücret ödemesi yapmalı mıdır?
    Sonraki İçerikKasım ayı itibariyle daha önce kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmayan bir firma kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz