Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ayın tamamında kısa çalışma ödeneği alan bir personel için işveren ayrıca ücret...

    Ayın tamamında kısa çalışma ödeneği alan bir personel için işveren ayrıca ücret ödemesi yapmalı mıdır?

    Evlilik nedeni ile işten ayrılan kadın çalışan işsizlik maaşı (ödeneği) alabilir mi?

    590
    0
    Ayın tamamında çalışmayan kısa çalışma ödeneğinden yararlanan personele 30 günlük ödenek yatmaktadır. 31 çeken aylarda eksik gün gösterirken 0 matrah 31 gün mü göstermeliyiz yoksa 30 gün eksik 1 günlük ücret ödemesi yapılmalı mıdır?

    İşçi gelip bir gün çalışmamışsa; 0 matrah bildirilmelidir.

    Pandemi nedeni ile Kısa çalışmadan yararlanarak ödenek alan personel kısa çalışma bitimi sonrası işbaşı yapmış 1 ay çalışmış akabinde evlenmiş işverenden 1 ay ücretsiz izin talep etmiş ve ücretsiz izin sonrası evlilik nedeni ile istifa etmek istemektedir. Personel önceki süreçte kısa çalışma ödeneğine hak kazandığı için evlilik nedeni ile istifa etse dahi işsizlik maaşı alabilir mi?

    Kadın işçi evlilik dolayısıyla işten ayrılırsa işsizlik ödeneği alamamaktadır.

    https://www.youtube.com/watch?v=DdeZNWRweTI&t=59s


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTicari amaçlı deponun kiralanmasında TL+ KDV’nin dışında Stopaj da uygulanacak mı?
    Sonraki İçerikİş yerinde Kovid-19 olan personeller iş kazası kapsamında mı değerlendirilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz