Ana Sayfa Muhasebe E-Fatura ve E- Arşiv faturalarımız irsaliye yerine geçer mi?

    E-Fatura ve E- Arşiv faturalarımız irsaliye yerine geçer mi?

    Yolcu beraberinde özel faturada e-arşiv fatura sınırı nedir?, Kargo firmaları ile gönderilen mallar için kesilen e-arşiv fatura irsaliye yerine geçer mi?,  E-arşiv veya E-faturanın irsaliye yerine geçmesi için ne yapılmalı? E-arşiv veya E-faturanın üzerine İrsaliye yerine geçer ibaresi yazsak ayrıca irsaliye kesmemize gerek var mı?

    524
    0

    Teslim, bir mal üzerindeki tasarruf hakkının malik veya onun adına hareket edenlerce, alıcıya veya adına hareket edenlere devredilmesidir. Bir malın alıcı veya onun adına hareket edenlerin gösterdiği yere veya kişilere tevdii teslim hükmündedir. Malın alıcıya veya onun adına hareket edenlere gönderilmesi halinde, malın nakliyesinin başlatılması veya nakliyeci veya sürücüye tevdi edilmesi de mal teslimidir. Tüm sevkiyatlarımızı kargo firmaları ile göndermekteyiz.

    Yukarıdaki Kdv kanuna bakarsak, kargo firmaları ile gönderdiğimiz mallara düzenlediğimiz e-fatura veya e-arşiv faturalara ayrıca e-irsaliye kesmemize gerek var mıdır?

    Malın tesliminde e-fatura veya e-arşiv fatura düzenlenmesi halinde düzenleme tarihinin yanında saat ve dakikası yazılırsa ayrıca belge üzerinde “İrsaliye yerine geçer” ibaresi eklenirse e Fatura ve e Arşiv Fatura, sevk irsaliyesi yerine geçer. Ayrıca matbu çıktısının satıcı ya da yetkili tarafından imzalanması gerekmektedir.

    Mükellefimiz yurtdışında ikamet eden müşterilerine yolcu beraberinde özel fatura düzenlemek istemektedir. Bu fatura kâğıt mı yoksa e-arşivmi düzenlememiz gerekmektedir?

    E-arşiv (GİB Portal 5bin- 30 bin fatura portalı ) kullanılmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na Periyodik Pay Olarak 186,8 Milyon TL Kaynak Aktarıldı
    Sonraki İçerikHizmete alınacak Reyhanlı Barajı ile ülke ekonomisine yıllık 450 Milyon TL katkı sağlanacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz