Ana Sayfa Muhasebe Gerçek kişi mükelleflerin şahsi harcamaları gider olarak kayıtlara alınır mı?

    Gerçek kişi mükelleflerin şahsi harcamaları gider olarak kayıtlara alınır mı?

    Gerçek kişi mükelleflerin şahsi harcamaları gider olarak kaydedilebilir mi?

    682
    0

    Gerçek kişinin şahsi giderlerine ait düzenlenen e-arşiv fatura kayda alınır mı? 

    Şahsi harcamalar kayda alınmaz.

    Şirkete düzenlenen ve b formu sınırı altında kalan fakat şirketle alakalı olmayan e-arşiv veya e-fatura kayda alınmasa bir şey olur mu?

    Şirket adına alınan fatura neden kayda alınmasın? Faturanın limit altında veya üstünde olması kayda alınmayacağı anlamı çıkmaz. Bütün faturalar kayda alınır KKEG veya gider veya mal alışı olarak kayıt yapılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGirişimlerin en fazla yer aldığı ve istihdam payı en yüksek olan hizmet sektörünün ciro payı %16,2 oldu
    Sonraki İçerikİşveren vekili kimdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz