Ana Sayfa Vergi Şirketin SGK borçları nedeniyle şirket hissedarlarının emekli maaşından kesinti yapılır mı?

Şirketin SGK borçları nedeniyle şirket hissedarlarının emekli maaşından kesinti yapılır mı?

Şirketin SGK borçları nedeniyle şirket hissedarları emekli maaşı kesintisi

720
0

Şirketin SGK prim borcu bulunmaktadır. Şirketin yönetim kurulu üyeleri SGK’dan emeklidir. Şirketin SGK’ya borcu nedeniyle yönetim kurulu üyelerinin emekli maaşlarından her ay 1/3 kesinti yapılıyor. SGK bu tahsili hangi maddeye göre tahsil etmektedir?

Ortaklar hakkında takip işlemlerine 6183 sayılı Kanunun 55 inci maddesine göre düzenlenecek ödeme emrinin tebliği suretiyle başlanılmaktadır.

Bilindiği üzere mücbir sebep nedeniyle mart-nisan ve mayıs ayı SGK prim ödemelerimiz ekim-kasım ve aralık aylarında ertelendi. Fakat ilgili dönem SGK primlerinin ne zaman gider olarak gösterileceği konusunda yeni bir tebliğ açıklanmadı. 174 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği’nin “SSK Primlerinin Gelir ve Kurumlar Vergisi Yönünden Gider Yazılması” başlıklı bölümünde Sosyal Sigortalar Kanunun 80’inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “Kuruma ödenmeyen prim Gelir ve Kurumlar Vergisi uygulamasında gider yazılmaz” ibaresi dikkate alınarak ilgili dönem Sgk primlerinin ötelendiği tarihlerde mi giderleştirmemiz gerekiyor?

174 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği değişmediği sürece gider yazılmaz. Devletin öteleme yapması gecikme zammı alınmayacağı anlamdadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

SGK borcu olan firmaların şirket ortakları ve yönetim kurulu üyelerinin emekli maaşlarından kesinti yapabilir…

Vergi ve SGK borcu olanlar kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir mi?

Vergi ve SGK borcu olan firmalar Kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir mi?

Önceki İçerikBursa’da selden etkilenen orman köylülerine 2 milyon lira hibe desteği verilecek
Sonraki İçerikMahkeme kararına istinaden ödenen tazminatlardan gelir vergisi kesilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz