Ana Sayfa SGK Bir kişinin 4a ve 4b sigortalılığı varsa hangi kurumdan emekli olacağını nasıl...

Bir kişinin 4a ve 4b sigortalılığı varsa hangi kurumdan emekli olacağını nasıl hesaplarız?

902
0

08/2013 kadar Bağ-Kur’lu olan kişi bu tarihten sonra 4a kapsamına geçmiştir. Bugüne kadar 1290 günü oldu. Ancak  4a’lı olunmayan 1/6/18 -31/7/18 arası yönetim kurulu üyeliği nedeniyle 60 gün

Bağ-Kur primi çıkardı. Bu durumda son 1260 günün hesabını nasıl hesaplayacağız?

Bir kişinin hangi kurumdan emekli olacağı, son 3.5 yıldaki çalışmalarına göre belirlenir. Emeklilik tarihlerinden önceki son 7 yılın yarısından bir fazla olan 1.261 gün çalışma hangi statüde gerçekleşmiş ise o statüden emekli olunur.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTarım – ÜFE, 2019 yılı Ağustos ayında on iki aylık ortalamalara göre %22,50 artış gösterdi.
Sonraki İçerikTransfer fiyatlandırması yoluyla örtülü kazanç dağıtımına ilişkin düzenlemenin kapsamına giren mükellefler kimlerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz