Ana Sayfa Vergi Nihai tüketicilerden iade alınan ürünler için düzenlenen gider pusulasında stopaj hesaplanır mı?

    Nihai tüketicilerden iade alınan ürünler için düzenlenen gider pusulasında stopaj hesaplanır mı?

    İnternetten eğitim verenlere aracılık edenler gider pusulası ile öğretmenlerden hizmet alabilir mi?

    450
    0

    İnternetten satış yapan bir mükellef nihai tüketicilere sattığı ürünler alıcı tarafından iade edildi. İade gelen ürünlerle ilgili, iade eden nihai tüketici olduğu için gider pusulası düzenleyip KDV’li olarak iade gelen ürünü tekrardan stoklarımıza alarak indirilecek KDV olarak işleme alıp, iade işlemi ile ilgili düzenlenen gider pusulası için stopaj hesaplaması yapacak mıyız?

    Gider pusulasında GV stopajı yapılmaz. Mal bedeli ve KDV gösterilmesi yeterlidir.

    Bir müşterim öğrencilerin sorularını cevaplamak amacıyla, üniversite Hocası ve benzeri eğitmenlerle anlaşarak, öğrencilerin sorularının, ödevlerinin vs. ücret karşılığında cevaplanması şeklinde internet sitesi kurarak danışmanlık hizmeti vermek istemektedir. Mevcutta farklı bir faaliyet alanında şirketleri var. Ana sözleşmelerinde kurs, eğitim vermek vs. var ama tam buna karşılık gelen bir faaliyet yok. (Eğitimi Destekleyici Faaliyet olarak yok) Ana sözleşmeye ilave yapmadan, vergi dairesine ek faaliyet bildirimi yaparak bu faaliyete başlayabilir mi?

    Danışmanlık Hizmeti alınacak eğitmenlere, verdikleri hizmet karşılığında ödenecek ücret için (ödemeler banka yoluyla olacak), mükellefiyetleri olmadığından gider pusulası düzenlenecek . 

    Ancak, internet üzerinden eğitim desteği veren eğitmenlerin farklı illerde olmaları ve soru -cevap-danışmanlık sirkülasyonunun çok fazla olması durumunda , gider pusulalarının onlara ulaştırılıp imzalatılması güçlüğü göz önünde bulundurulduğunda ,izleyebileceğimiz farklı bir yol var mıdır ? 

    1-Bu soru için Vergi dairesi ile görüşünüz. 

    2-Gider pusulası ile ödeme olmaz. Eğitmenler mükellefiyet tesisi ettirecek veya ücret olarak Bordro düzenlenecektir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBağımlı olarak çalışan mali müşavirler şirketlerinin beyannamelerini yetkilerini kullanarak gönderim yapabilmek için yapması gerekenler nelerdir?
    Sonraki İçerik2020 Yılı kira geliri beyannamesinde 6.600 TL’lik istisnadan faydalanmak için 180.000 TL sınırı mı vardır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz