Ana Sayfa Vergi 7256 sayılı kanun kapsamında 4b prim borçlarımı sildirebilir miyim?

    7256 sayılı kanun kapsamında 4b prim borçlarımı sildirebilir miyim?

    402
    0
    2015 yılında 1 aylık 4b borcu olan mükellefimizin 7256 sayılı kapsamda 4b hizmet prim gün sayısını sildirme imkânı var mıdır?

    Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını 01.02.2021 tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 31.10.2020 (Ekim ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

    Faaliyetlerine devam edenlerin ise sigortalılıkları 01.11.2020 itibariyle yeniden başlatılacaktır.


    03/2020 Dönemine ait Aylık sigorta primleri bildirgesini son verilme gününden sonra yani 1 gün geç verdim. Tarafıma İPC cezası çıktı. Bu 03/2020 dönemi vergi ödemeleri uzatılan dönemdi. Odamız pandemide bu tür cezaların kesilmemesi yönünde de talepte bulunmuştu. Şimdi biz bu ipc cezasını ödeyecek miyiz yoksa sildirme şansımız var mı?

    Tarafınıza ipc tahakkuk etmiş ise ve kesinleşme tarihi 30.08.2020 öncesi ise 7256 sy kanuna göre yapılandırabilirsiniz. Eğer bu kapsamda değil ise 15 gün içinde indirimli ödeyebilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEmniyet müdürlüğüne yapılacak araç bağışında KDV ve ÖTV istisnası
    Sonraki İçerikKonut Fiyat Endeksi 2020 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre reel olarak %15,5 oranında arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz