Ana Sayfa Vergi 7020 Sayılı Yapılandırma Kanununa Göre Hangi Alacaklar Yapılandırılacaktır?

    7020 Sayılı Yapılandırma Kanununa Göre Hangi Alacaklar Yapılandırılacaktır?

    1220
    0

    7020 sayılı Kanunun 2’nci maddesinde, Kanun kapsamına giren alacakların ne şekilde yapılandırılacağı düzenlenmiştir.
    Kanun kapsamında alacakların yapılandırılarak ödenebilmesi için bu alacakların;
    1- Kanunun 1’inci maddesinde belirtilen tür ve dönemden kaynaklı bir alacak olması,
    2-kesinleşmiş alacak” olması,
    3- Kanunun yayımı tarihi itibarıyla vadesi geldiği hâlde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olması (Kanunun 1’inci maddesinin birinci fıkrasının (ç), (d) ve (e) bendinde vadesi 31.3.2017 tarihi ve öncesi olarak belirlenen alacaklar için bu tarih ve öncesinin esas alınması),
    şarttır.

    Buna göre, bir alacağın 7020 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırılarak ödenebilmesi için bu üç şartın bir arada bulunması gerekmektedir.

    Kaynak: Resmi Gazete (03.06.2017 – 30085)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikBüyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin Su ve Atık Su Alacakları 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında mıdır?
    Sonraki İçerik7020 Sayılı Yapılandırma Kanunundan Yararlanmak İçin Ne Zaman ve Nasıl Başvuru Yapılmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz