Ana Sayfa Çalışma Hayatı 3 Ay süreyle işten çıkarmalar durduruldu mu?

3 Ay süreyle işten çıkarmalar durduruldu mu?

695
0

Yeni çıkan torba yasa ile işten çıkarmalar yasaklandı. Bu sadece işveren tarafından feshi mi kastediyor. Deneme süresinde veya istifa ile çıkartma mümkün mü?

Her türlü iş veya hizmet sözleşmesi, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay süreyle 25 inci maddenin birinci fıkrasının (II) numaralı bendinde ve diğer kanunların ilgili hükümlerinde yer alan ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler dışında işveren tarafından feshedilemez.

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç aylık süreyi geçmemek üzere işveren işçiyi tamamen veya kısmen ücretsiz izne ayırabilir. Ancak istifa işçinin irade beyanıdır.

KÇÖ başvurulan bir şirkette işçilerden birinin iş akdi bu tarih itibarı ile feshedilir ise KÇÖ’ye bir etkisi olur mu? Bu dönemde işçinin işveren tarafından feshinin olamayacağı konusunda yasal dayanağı nedir?

İşçinin çalışma durumundaki değişiklik sebepleriyle İŞKUR’a bildirilmelidir.

7244 sayılı yeni yasallaşan kanun; her türlü iş veya hizmet sözleşmesi, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay süreyle 25 inci maddenin birinci fıkrasının (II) numaralı bendinde ve diğer kanunların ilgili hükümlerinde yer alan ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler dışında işveren tarafından feshedilemez.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGenel Havacılık Yönetmeliği Yayınlandı 24.4.2020
Sonraki İçerikTaşkömürü ithalatı Ocak-Şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,7 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz