Ana Sayfa Vergi 2024 İşletme defterine tabi olan şahıs firması aldığı sıfır binek otonun KDV...

    2024 İşletme defterine tabi olan şahıs firması aldığı sıfır binek otonun KDV ve ÖTV’sini direkt gider yazabilir mi?

    -2024 Binek oto ÖTV ve KDV direkt gider yazma sınırı: 690.000 TL -Vergiler hariç tutar için amortisman yoluyla gider yazma sınırı: 790.000 TL -Vergiler maliyete eklenirse amortisman ayırma için sınır 1.500.000 TL -İkinci el alınan binek otolarda amortisman yoluyla gider yazma sınırı 1.500.000 TL -Binek oto aylık kira faturası gider yazma sınırı 26.000 TL + KDV

    36
    0

    Şahıs işletmem var. Bilançoya tabi değilim. Sıfır bir araç aldım. ÖTV’ sini direkt gider olarak kullanabilir miyim?

    Katma değer vergisi ve Özel tüketim vergisinin gider olarak veya maliyete yazılacak toplam tutarı 01/01/2023 den itibaren 440.000 TL’dir.

    -1 Ocak 2024 tarihinden itibaren direkt gider yazılabilecek KDV ve ÖTV toplamı:690.000 TL’dir. 

    -Amortisman yoluyla gider yazma sınırı:
    ÖTV ve KDV hariç 790.000 TL 5 yıl içinde amortisman yoluyla gider yazılabilir. 

    -ÖTV ve KDV Maliyete eklenirse yoluyla gider yazma sınırı: Vergilerin maliyet bedeline eklendiği veya binek otomobilin ikinci el olarak iktisap edildiği hallerde vergiler dahil toplam 1.500.000 TL, 5 yıl içinde amortisman yoluyla gider yazılabilir. 

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEmtia alış satışlarına ilişkin sözleşme ve fatura dövizli düzenlenebilir ancak ödeme ve tahsilatın TL yapılması zorunludur
    Sonraki İçerik2023 Yılında işe başlayan işletme defterine tabi vergi mükellefinin e-fatura ve e-deftere geçme hadleri nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz