Ana Sayfa Muhasebe 2022 Temmuz ayında yapılacak SMMM hizmet bedeli artışı için damga vergisi ödenecek...

    2022 Temmuz ayında yapılacak SMMM hizmet bedeli artışı için damga vergisi ödenecek mi?

    374
    0

    Yılbaşında yenilediğimiz sözleşmelere enflasyon farkı olarak artış yapacağımız zaman damga vergisi nasıl olacak? Sene başındaki tutardan damga vergisi ödedi mükellef. Şimdi aradaki fark kadar mı damga hesaplayıp ödeteceğiz?

    Yeni sözleşme düzenlenmesi veya yenilenmesi gerekmez. Aldığınız bedel için e-smm düzenlenmesi yeterlidir. Sözleşme yenilenmediği için DV hesaplanmaz. Ancak Sözleşme düzenler iseniz. 6 aylık sözleşme tutarının toplamı için DV hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMiras yoluyla gelen daire 5 yıl dolmadan satılırsa değer artış kazancına tabi olacak mı?
    Sonraki İçerikStok affı beyanı sebebiyle tahakkuk eden ancak indirimi unutulan KDV için düzeltme beyanı verilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz