Ana Sayfa Duyurular 2021 yılı 4. çeyrek İhracat Beklenti Endeksi bir önceki çeyreğe göre 3,7...

2021 yılı 4. çeyrek İhracat Beklenti Endeksi bir önceki çeyreğe göre 3,7 puan artarak 131,3 oldu

294
0

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ / 2021 YILI 4. ÇEYREK BEKLENTİLERİ

2021 yılı 4. çeyrek İhracat Beklenti Endeksi 131,3 olarak gerçekleşti.

31 Ağustos – 16 Eylül 2021 tarihleri arasında uygulanan Dış Ticaret Beklenti Anketi sonuçlarına göre, 2021 yılı 4. çeyrek İhracat Beklenti Endeksi bir önceki çeyreğe göre 3,7 puan artarak 131,3 oldu.

İhracat Beklenti Endeksine dâhil edilen soruların yayılma endekslerine göre, gelecek 3 aya ilişkin ihracat beklentisi, ihracat sipariş beklentisi ve şu anda kayıtlı ihracat sipariş düzeyine ilişkin değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkilerken; son 3 aydaki ihracat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkiledi.

2021 yılı 4. çeyrek İthalat Beklenti Endeksi 108,1 olarak gerçekleşti.

2021 yılı 4. çeyrek İthalat Beklenti Endeksi, bir önceki çeyreğe göre 6,4 puan azalarak 108,1 oldu. İthalat Beklenti Endeksine dâhil edilen sorulardan gelecek 3 aya ilişkin ithalat beklentisi, ithalat birim fiyatı beklentisi ve son 3 aydaki ithalat sipariş düzeyi sorularına yönelik değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkilerken, şu anda kayıtlı ithalat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkiledi.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSanayinin alt sektörleri bazında Eylül ayında imalat sanayi sektöründe kaydedilen sanayi işletmesi sayısında %9,8 artış gerçekleşti
Sonraki İçerikÇelik sektörü, 2,6 milyar dolarlık ihracatla sektörler arasında ilk kez zirvede yer aldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz