Ana Sayfa Çalışma Hayatı 2020 yılında BES sistemine dâhil olup olmadığımızı neye göre hesaplayacağız?

2020 yılında BES sistemine dâhil olup olmadığımızı neye göre hesaplayacağız?

714
0

2020 yılında firmaların BES sistemine dâhil olup olmadığını neye göre belirleyeceğiz?

2019 da Kasım ayı çalışan 5 ve üstü baz alınmıştı. 2020 için hangi ay hangi sayı baz alınacaktır?

5 ve üzeri çalışan sayısı dikkate alınacaktır. 5 kişinin altına ise kapsama dâhil edilmemektedir.

 

2019 yılında 3 tane çalışan olan işyerleri BES kesintisi kapsamında değildir. Aynı işyeri 2020 yılının Ocak ayında çalışan sayısı 8 kişiye çıkmıştır. Bu işyeri BES kesintilerini hangi ayda yapmakla mükelleftir. Ocak 2020 bordrosunda mı, 2020 Şubat bordrosunda mı?

1.1.2019 tarihinden sonra faaliyete başlayan işverenlere bağlı çalışanlar ve 1.1.2019 tarihinden önce faaliyete başlamış olup çalışan sayısı, bu tarihten sonra ilk kez beş veya üzerine çıkan işverenlere bağlı çalışanlar en geç müteakip takvim yılının başından itibaren, Çalışanlarını emeklilik planına dâhil etmiş olan bir işverenin faaliyete yeni başlayan işyerlerindeki çalışanlar da ilk ücret ödemesinden itibaren, İşveren tarafından kesilerek emeklilik şirketine aktarılan katkı payının, emeklilik şirketine nakden intikal etmesi ile emeklilik planına dâhil edilecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşveren işçinin en fazla kaç günlük ücretini kesebilir?
Sonraki İçerikFazla mesai ücreti işçiye nasıl ödenmelidir? Hangi çalışma süreleri fazla mesai sayılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz