Ana Sayfa İstatistik 2020 yılı Ocak-Temmuz döneminde Türkiye tekstil ve hammaddeleri ihracatında öne çıkan ülkeler...

    2020 yılı Ocak-Temmuz döneminde Türkiye tekstil ve hammaddeleri ihracatında öne çıkan ülkeler hangileri?

    Türkiye tekstil ve hammaddeleri ihracatında öne çıkan ülkeler hangileri?

    851
    0

    Toplam Tekstil ve Hammaddeleri İhracatımızda Önemli Ülkeler

    2020 yılı Ocak-Temmuz döneminde, Türkiye tekstil ve hammaddeleri ihracatında öne çıkan ülkeler değerlendirildiğinde, en önemli ihracat pazarımızın Almanya olduğu gözlemlenmektedir. Almanya’ya gerçekleştirilen tekstil ve hammaddeleri ihracatımız 2020 Temmuz ayında %10,6 oranında artarak 80 milyon dolar değerinde gerçekleşirken, 2020 yılı Ocak-Temmuz döneminde ise ihracatımız %1 oranında azalarak 476 milyon dolar değerinde kaydedilmiştir.

    2020 yılı Ocak-Temmuz döneminde ülkemizden en fazla tekstil ve hammaddeleri ihracatı gerçekleştirilen ikinci ülke İtalya’dır. İtalya’ya tekstil ve hammaddeleri ihracatımız 2020 yılı Temmuz ayında %1,4 oranında artarak 70 milyon dolar değerinde gerçekleşmiştir. 2020 yılı Ocak-Temmuz döneminde ise İtalya’ya tekstil ve hammaddeleri ihracatımız bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %22 oranında azalarak 390 milyon dolar değerinde gerçekleşmiştir.

    2020 yılı Ocak–Temmuz döneminde tekstil ve hammaddeleri ihracatımızda üçüncü önemli ihracat pazarımız ABD olmuştur. ABD’ye ihracat 2020 yılının Temmuz ayında %8,7 oranında artarak 64 milyon dolar değerinde gerçekleşmiştir. 2020 yılı Ocak-Temmuz döneminde ise bu ülkeye tekstil ve hammaddeleri ihracatımız %5,3 oranında azalarak 308 milyon dolar değerinde gerçekleşmiştir.

    2020 yılı Ocak-Temmuz döneminde dördüncü ve beşinci büyük ihracat pazarlarımız sırasıyla İngiltere ve Bulgaristan olmuştur. İngiltere’ye yapılan tekstil ve hammaddeleri ihracatımız 2020 yılı Temmuz ayında %19,8 oranında artarak 48 milyon dolar değerinde gerçekleşirken, 2020 yılı Ocak – Temmuz döneminde ise ihracatımız %15,4 oranında gerileyerek 229 milyon dolar olarak kaydedilmiştir. Bulgaristan’a ise Temmuz ayında sektörümüz ihracatı bir önceki yılın aynı ayına kıyasla %3,3 oranında artarak 35 milyon dolar değerinde gerçekleşmiştir. Bulgaristan’a sektörümüz ihracatı 2020 yılı Ocak – Temmuz döneminde 2019 yılının aynı dönemine kıyasla %27 oranında gerileyerek 189 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.

    2020 yılı Temmuz ayında tekstil ve hammaddeleri ihracatımızda ilk on ülke arasında ihracatımızın gerilediği tek ülke, 10. en büyük ihracat pazarımız olan Mısır olmuştur.


    Kaynak: İTHİB / İTKİB Verileri
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGümrüksüz satış mağazalarına satılan malların iadesi nasıl yapılır?
    Sonraki İçerikMali müşavirler muhtasar ve prim beyannamesi bildirimi için sözleşmelerini güncellemelerini gerekiyor mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz