Ana Sayfa Muhasebe 2018 Yılında noterden satışını yaptığımız aracın faturasını 2020 yılında düzenleyebilir miyiz?

2018 Yılında noterden satışını yaptığımız aracın faturasını 2020 yılında düzenleyebilir miyiz?

2018 Yılında noterden satışını yaptığımız aracın faturasını 2020 yılında düzenleyebilir miyiz?

580
0

2018 yılında noterden düzenlenen araç satış sözleşmesine ait yaklaşık 30.000 TL’lik ticari araç faturası düzenlenmemiş. Karşı taraf 2020 yılına ait bu faturayı kesebilir mi? Düzenlenirse faturanın %18’lik KDV’sini indirebilir miyiz?

2018 yılındaki satış için 2020 de fatura düzenlenmez. Fatura noter satışından itibaren 7 gün içinde düzenlenmesi gerekir. Ticari faaliyetler yasalarda belirtilen sürelerde kayıt altına alınır.

Firmamıza müşterisinden 7000 TL’lik fatura kâğıt ortamında kesilerek gönderilmiştir. Bu faturayı hem gider hem KDV açısından indirim konusu yapılması mümkün müdür?

Faturanın kayıtlara alınması durumunda idare tarafından faturayı düzenleyene de alana da % 10 özel usulsüzlük cezası kesilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKöy muhtarlığı olarak köylünün mahsullerini biçmek üzere alınan biçerdöverin faaliyetleri kurumlar vergisine tabi midir?
Sonraki İçerikİthalatı yapılmamış ürünlerin satışını yapabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz