Ana Sayfa Vergi 2.El kitap alımları KDV’den istisna mıdır?

2.El kitap alımları KDV’den istisna mıdır?

Ev hanımlarına yaptırılan işlerde KDV muafiyeti, ev hanımlarına yapılan işlerdeki stopaj oranı nedir? 2.el kitap alımları KDV’den istisna mı?

1206
0

Vakıf olan bir mükellefimiz bir şahıstan 2.el kitap alımı yapacaktır. Bunun için düzenleyeceği gider pusulasında vergileme nasıl olacaktır?

Genel kural olarak kitap teslimleri KDV’den istisnadır. Gider pusulası ile satın alınan mal (kitap) için KDV ve gelir vergisi stopajı hesaplanmaz.

Poşet ve ambalaj üretimi yapan bir firmamız ev hanımlarına iş vermektedir. Ev hanımları ütü benzeri bir pres yardımıyla söz konusu ambalajları evlerinde tamamlamaktadır. Alınan bu hizmet ve yapılan gider karşılığında ev hanımlarına yapılan ödemeler ilgili gider pusulası düzenlenip, stopaj ve KDV tevkifatı uygulanmalı mıdır?

Gider pusulasında KDV hesaplanmaz. %2 GV stopajı yapılır.

GVK Md.94713. Esnaf muaflığından yararlananlara mal ve hizmet alımları karşılığında yapılan ödemelerden, emtia bedelleri veya bu emtianın imalinde ödenen hizmet bedelleri üzerinden %2 stopaj uygulanır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Fason Olarak Yaptırılan Tekstil ve Konfeksiyon İşleri, Çanta ve Ayakkabı Dikim İşleri ve Bu…

Yapım İşleri ile Birlikte İfa Edilen Mühendislik-Mimarlık ve Etüt-Proje Hizmetlerinde Kısmi KDV Tevkifatı Uygulaması

Ebru sanatıyla uğraşan bir kişi esnaf muaflığından faydalanabilir mi?

 

Önceki İçerikHesap planını alt hesapları değiştirerek kullanabilir miyiz?
Sonraki İçerik%1 KDV ile alınan ürün %8 KDV ile satılırsa aradaki KDV farkı iade olarak alınabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz